Klíma kereső

Keresett kifejezés:
Ár (Ft):
min.:
max.:
Típus:

Márka:
Típus:Hűtőteljesítmény (kw):
Kapcsolat


 Tel: +36-30/346-7072
E-mail: info@klima-line.hu

Henva Kft.

Adószám: 13339234-2-13

 

Gyakori kérdések

Milyen garancia vonatkozik az Önök által forgalmazott klímákra?


Az általunk forgalmazott légkondicionáló berendezések minden esetben hivatalos MAGYARORSZÁGI GARANCIÁVAL rendelkeznek. Ez biztosíték a megfelelő szervízháttérre és a folyamatos alkatrész ellátásra.


Hogyon tudok az Önök cégétől vásárolni?

A honlapunk egy katalógusként működik, tehát nem webshopként. A megrendelés előtt minden esetben egyeztetünk a vásárlóval a legoptimálisabb gép kiválasztása érdekében. Megrendelheti a berendezést a felmérést követően a helyszínen vagy az írásbeli ajánlat elfogadásával.


Télen lehet-e klímát telepíteni?

Megfelelő technikai háttérrel rendelkező telepítő egész évben megfelelő minőségben tud klímákat felszerelni.

 

Panellakásba mekkora klímát vásároljak?

Egy 50m2-es panelba bevett szokás 3,5kW-os klímát telepíteni, mellyel már elviselhető hőmérsékletet és kellemes klímát teremthetünk lakásunkba! A klímák jelentősen csökkentik a páratartalmat ezáltal a hőérzetünk kismértékű hőfok csökkenés esetén is jelentősen javul.

 

 

 

Érdemes-e megvenni a nagyáruházi berendezéseket?

 

 

- A kedvező ár ellenére nem mindig érdemes megvásárolni ezeket a klímákat (általában nincs megfelelő szervízháttér, csak bizonyos cégek telepíthetik (garancia feltétele), rövid garanciális idő)

 

 

Mikor érdemes klímát szereltetni?

 

- A hőség beálta előtt érdemes a klíma telepítést beütemezni (rövidebb határidőre tudjuk vállalni a telepítést, ill a nyári meleg beálta előtt kedvezőbb készülék árakkal találkozhatunk)

 

 

 

Mit tartalmaz az önök által megadott telepítési költség?

- Az általunk megadott árajánlat minden költséget tartalmaz az ajánlatban megadott összegtől semmi esetben sem térünk el!

 

 

Mi a különbség az inverteres és on/off készülékek között?

- Az inverteres készülék a hűtési igényeknek megfelelően folyamatosan változtatja a kompresszor fordulatszámát, így akár a névleges hűtőteljesítmény 125%-ra is képes, a kívánt hőmérséklet elérésekor leveszi a teljesítményt, mellyel az adott hőfokon tartja a helység levegőjét, így az energiafelvételt optimális szinten tartja ezáltal kevesebb elektromos energiát használ fel!

 

- Az on/off készülék állandó energiafelhasználás mellett üzemel, a kívánt hőfok elérése után leállítja a kompresszort, majd a hőmérséklet emelkedésénél újraindítja azt, nagyobb az áramfelhasználása az inverteresnél!

 Miért kell a klímát rendszeresen karbantartani?

A képen egy elhanyagolt klíma belső része látható! ( a tulajdonos egy vízelvezetési problémával keresett meg minket, a gép szétszedése után ez a látvány fogadott)

Beindítás után a mókuskeréken látható penész és kórokozó telepek a levegőbe kerülnek és ezt követően az emberi tüdőbe, rendszeres karbantartással ez megelőzhető! Az egészségkárosító hatás megelőzése mellett pénzt is spórolhatunk a megfelelően karbantartott klímával illetve a gép élettartama is megnő.


Mono gépre tudok-e később még egy beltéri egyszéget szereltetni? 

Ezt a kérdést sokszor teszik fel számunkra, sajnos egy mono gépre (gyárilag 1db beltéri és 1db kültéri egységet tartalmaz), nem lehet csak 1db beltéri egységet csatlakoztatni. Amennyiben ilyen igényünk van a későbbiekben akkor multi kültéri egységet kell felszereltetnünk.


Mennyit fogyaszt a klímánk?


A klíma adatait elolvasva a fogyasztást elég sokan rosszul ítélik meg és le is tesznek a klímavásárlásról. A klímákra írt hűtési teljesítmény Pl. 3,5kW nem az elektromos fogyasztást jelenti. Egy 3,5kW-os hűtési teljesítményű gép névleges áramfogyasztása 900-1100W vagyis 0,9-1,1kW körül alakul ami inverteres gépeknél csak rövid ideig áll fenn, mivel azok a kívánt hőmérséklet elérése után 400-500W körüli fogyasztást produkálnak (természetesen ez egy megfelelően méretezett gépre vonatkozik)

 

Hogyan vásárolhatok klíma berendezést?

2015. augusztus 1 –től csak Telepítési Tanúsítvány birtokában lehet berendezést vásárolni.  Tanúsítvány kiállítására csak a Klímavédelmi Hatóságnál regisztrált és képzett szerelőt alkalmazó cég jogosult. A legegyszerűbb olyan cégtől vásárolni a klímát, mely telepíti is a berendezéseket, ekkor a cég intéz minden papírmunkát, a vásárlónak csak alá kell írni azokat. 


 

 

 

 

 

 

  http://linkcsere.linktorony.org/

 

 Linkcsere script készítés