Klíma kereső

Keresett kifejezés:
Ár (Ft):
min.:
max.:
Típus:

Márka:
Típus:Hűtőteljesítmény (kw):
Kapcsolat


 Tel: +36-30/346-7072
E-mail: info@klima-line.hu

Henva Kft.

Adószám: 13339234-2-13

 

Tudástár

 

 Mit jelent az EER (E.E.R.) = Hűtési teljesítménytényező. A hűtés hatékonyságát jellemző számadat, mely az egységnyi villamos energiából előállított hűtőteljesítményt adja meg. Például ha EER = 3,6  akkor 1kW felhasznált villamos energiából 3,6 kW hűtőteljesítményt ér el az adott klímaberendezés.

 

Mit jelent a COP (C.O.P.) = Fűtési teljesítménytényező. A légkondicionálók fűtési hatékonyságát jellemző számadat. Az energiaosztályba sorolás értékének második betűjele. Amennyiben az inverteres készülékek COP száma 3,4 felett van, ami jelen gáz árak mellett versenyképessé teszi a klímaberendezéssel történő fűtést

 

2013 Január 1 után Magyarországra érkező klímánál már meg kell adni az úgynevezett SEER és SCOP értékeket. Az "S" betű a szezonális értéket jelent. Ezek az értékek nem egy bizonyos hőfokon lettek meghatározva hanem egy átlagértéken!


Mit jelent a SPLIT klíma kifejezés: "Split=Osztott" Ami a valóságban azt jelenti hogy az elpárologtató egység (klíma beltéri egység) és a kondenzátor (kültéri egység) külön vannak, melyeket rézvezetékekkel és elektromos kábellel kötünk össze a hűtő körfolyamat működésének érdekében. Nagy előnye a csendes működés (a hangosabb részegységek a klíma kültéri egységében találhatók),és a hűtés során keletkezett hő a szabadba kerül. Hátrányként említhető a nehéz szerelés, ami szakembert és speciális szerszámokat igényel.

 

Mit jelent az OLDALFALI SPLIT kifejezés: A leggyakrabban elterjedt klíma típus, a klíma beltéri egység az oldalfalra kerül felszerelésre a plafon alá (általában 10-30cm-re a plafontól)

 

Mit jelent a KAZETTÁS SPLIT kifejezés: Kazettás beltéri egységeket állmennyezetbe építik ahol erre lehetőség van. Főként irodákban és hivatalokban használják. (általában nagyobb a teljesítményük mint oldalfali társaiknak)

 

Mit jelent a MONO klíma kifekezés:Mono split klíma 1 kültéri egységből és 1 beltéri egységből áll.Mit jelent a MULTI  klíma kifejezés: Multi klímáknak azokat a berendezéseket nevezzük, ahol egy kültéri egységhez több beltéri egység csatlakozik. Duó esetén egy kültéri egységhez két beltéri tartozik, Trió esetén egy klíma kültéri egység három beltérit kezel.

 

 

Mit jelent az hogy egy klíma fűtésre optimalizált: A ma kapható összes klíma tud fűteni, de nem mindegy hogy milyen hőmérsékleti határok között működik üzembiztosan, a fűtésre optimalizált gépek nagyobb kültéri egységgel rendelkeznek és ún. segédberendezésekkel vannak ellátva (karterfűtés, csepptálca fűtés), így ezek a gépek akár -15°C hőmérsékleten is üzembiztosan működnek.